Wie ik ben en wat ik doe

Met behulp van deze post wil ik iets meer vertellen over wie ik ben en wat ik doe. Ik wil iets vertellen over hoe ik mijn vrije tijd besteed en wat ik graag doe. Over het algemeen vind ik het leuk om software te schrijven, op vakantie te gaan. Daarnaast geniet ik er ook van om aan mijn modelbouw vliegtuigen te knutselen en er natuurlijk mee te vliegen. Op het moment dat het hier te hard voor waait pak ik graag m’n powerkite (vlieger) om daar vervolgens mee te gaan stoeien.

Peter Lynn vlieger

Peter Lynn vlieger

Zoals je misschien al gemerkt heb, heb ik deze site al een aardige tijd. In eerste instantie begon ik met het ontwikkelen van een eigen website. Erg leuk en leerzaam allemaal, maar helaas kost het ontwikkelen erg veel tijd. En vergeet het onderhoud niet! Nadat ik de basis had staan had ik m’n eerste ‘over mij’ pagina en kon ik ‘primitieve’ berichten schrijven op mijn zelf ontworpen blog, te gek! Tijdens het schrijven kwam ik er al snel achter dat ik meer nodig had, denk hierbij aan simpele dingen als opmaak en media. Het wiel (weer) opnieuw uitvinden leek me niet nodig, dus ben ik overgestapt naar WordPress. Het resultaat is waar je nu naar zit te kijken. Daar stond mijn website dan. Wat ik er op wil schrijven weet ik zelf ook nog niet helemaal, maar een eigen website is altijd leuk natuurlijk. Tegenwoordig functioneert het vooral als handleiding voor de applicatie die ik onderhoud; Element53, de DNS tunnel voor Android.

Naast het onderhouden van de website heb ik ook nog andere hobby’s. Een van de dingen die ik graag doe is vliegeren (mits het een beetje waait natuurlijk) en modelbouw vliegen. Het laatste lukt alleen goed als het niet hard waait, wat dat betreft vullen deze twee hobby’s elkaar goed aan. Het modelbouw vliegen begon een aantal jaar geleden. Ik bouwde mijn eigen quadcopter, na wat oefenen en neerstorten had ik het aardig onder de knie en ging het allemaal aardig. Op een gegeven moment ga je er iets meer aan geld aan uitgeven om het beter en slimmer te maken. Hier kwam ArduPilot om de hoek kijken, een leuk en stabiel systeem, mits het op de juiste hardware draait. Het experimenteren en proberen resulteerde helaas vaak in crashes,  ondanks dat was het wel erg leuk!

Gecrashte quadcopter
Een van de mindere dagen...

Op een gegeven moment was ik het hele quadcopter gebeuren een beetje zat, mede omdat het zoveel geld en tijd kost allemaal. Toen ontdekte ik de modelbouw vliegtuigen, een nieuwe verslaving… Het begon allemaal met de Multiplex Easystar II, die ik nog nog steeds heb. Iedereen die wilt beginnen met modelbouw vliegen raad ik dit vliegtuig aan. Daarnaast vlieg ik tegenwoordig ook met de een Parkzone Mustang P-51, ook een erg leuk vliegtuig. Een voordeel van het vliegen met modelbouw vliegtuigen is dat ik 20 tot 30 minuten kan vliegen op een accu. Met dezelfde accu haalde ik met een quadcopter vaak 5 tot 10 minuten.

Eén van de dingen die ik ook graag doe is vakantie vieren. Nu is helaas wel het geval dat ik vaker wel dan niet op vakantie ben, maar dat is niet erg. Zowel wintersport (skiën) als een zonvakantie vind ik leuk. En natuurlijk is het dan ook leuk om iets van de omgeving mee te krijgen.  Onderstaande foto’s zijn van afgelopen jaar, dit was de wintersport in Oostenrijk en de zomervakantie in Turkije. De foto’s van de zomervakantie zijn genomen in Rhodos (Griekenland), met de boot was het ongeveer ander half tot twee uur (vanaf Marmaris). Persoonlijk vind ik Rhodos vele malen mooier dan Marmaris.

Zoals eerder beschreven vind ik het leuk om software te schrijven. Software is voor mij pas af op het moment dat de eindgebruiker er tevreden mee is. Het leukste vind ik als de software die ik geschreven heb ook daadwerkelijk gebruikt wordt. Dit geeft een voldaan gevoel en bevestigd nogmaals dat het de tijd waard is die ik eraan besteedt heb. In juli 2015 ben ik zonder vertraging afgestudeerd van de opleiding Informatica op Avans Hogeschool. Tegenwoordig heb ik een voltijd baan waar ik applicaties bouw, onderhoud en aanpas aan de wensen van de eindgebruiker.

Inmiddels ben ik 28 revisies verder en dit lijkt me een mooi punt om te stoppen met schrijven. Ik hoop dat je met volle interesse en veel plezier bovenstaand stuk hebt gelezen.

Posted in Uncategorized
Tags: , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*